PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2015-05-30

Spaghetti z parmezanem i masłem

Spaghetti z parmezanem i masłem
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 2
 
Przeczytaj również: Deser lodowy z musem czekoladowym i karmelem

Proste spaghetti z masłem i parmezanem to wyjątkowy przepis z kilku względów. Oprócz oczywistej prostoty wykonania, spaghetti według tego przepisu charakteryzuje naprawdę niesamowity i unikalny smak; połączenie słodkiego masła oraz słonego i pikantnego parmezanu działa cuda. Ja do dania dodaję również odrobinę świeżego mielonego pieprzu, który dodatkowo podkręca jego aromat. Przysłowiową kropkę nad „ i” stawia kieliszek czerwonego wina. Prawda, że proste ?
Przepis polecam przede wszystkim osobom, które jeszcze nie spróbowały jak smakuje spaghetti z masłem i parmezanem, polecam również tym, którzy zmęczeni po pracy nie mają już na nic siły, a chcieliby zjeść coś smacznego. Na koniec przepis ( bez pieprzu i wina) polecam rekonwalescentom, którzy muszą nabrać sił. 

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Przygotowanie dania proponuję rozpocząć od razu od ugotowania spaghetti. Do gotującej się wody dodajcie sól i spaghetti (1). Ugotujcie spaghetti zgodnie z zaleceniami podanymi przez producenta. W czasie kiedy spaghetti się gotuje zetrzyjcie parmezan (2) oraz do miski lub innego naczynia dodajcie masło (3).

Oddzielcie wodę od spaghetti i gorące nitki natychmiast dodajcie do masła, które się roztopi pod wpływem temperatury (4). Jeśli chcecie dodajcie do smaku trochę mielonego pieprzu (5). Całość dokładnie wymieszajcie, tak, aby każda nitka spaghetti pokryta została warstwą masła (6). Gotowe. Teraz wystarczy tylko oprószyć danie startym parmezanem i napełnić kieliszek winem.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh


 


 

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE