PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
· ALFABETYCZNY SPIS SKŁADNIKÓW ·

tofu

Zobacz przepisy zawierające: tofu

 

Tofu powstaje w wyniku procesu koagulacji mleka sojowego. Podczas tego procesu białko mleka sojowego ścina się, zsiadłe mleko oddziela się od serwatki i tak powstaje blok sera tofu. 
W kuchni chińskiej, która w ogóle nie używa mleka zwierzęcego, tofu jest jednym z produktów dostarczającym niezbędne człowiekowi białko. Ponadto po tofu sięgają również osoby będące na diecie roślinnej oraz osoby których organizm nie toleruje laktozy. 
100 g tofu zawiera ok. 11 gram białka. Ser nie zawiera cholesterolu.
W sieciach handlowych tofu występuje w postaci naturalnej, wędzonej i marynowanej z dodatkami ziół i przypraw. Najbardziej popularne opakowania tofu to: 150 g, 200 g i 250 g.

 
newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE