PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2016-03-24

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 2
 
Przeczytaj również: Zupa Minestrone- kuchnia włoska

Proponuję dziś przepis na białą kiełbasę w sosie chrzanowym. Jest to klasyczne połącznie. W mojej wersji przepis łączy elementy kuchnie włoskiej i polskiej jest to naprawdę wielkie WOW ! Do przygotowania przepisu użyłam cieniutkie laseczki białej surowej kiełbasy. Kiełbasę usmażyłam, a pozostały po smażeniu tłuszcz zdeglasowałam kapinką białego wina, a następnie dodałam wywar wołowy, kwaśną, gęstą śmietanę i chrzan. Sos zredukowałam i dosmaczyłam do smaku.
Danie podałam z ziemniakami smażonymi na szybko, tym razem uperfumowanymi tymiankiem. Naprawdę głaskałam się po brzuszku. Przepis bardzo polecam. Jest łatwy i wyjątkowo smaczny. Moim zdaniem przypadnie każdemu do gustu. Zapraszam na szczegóły. 

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Przygotujcie wywar. Na patelnię dodajcie czosnek oraz oliwę, a kiedy ta stanie się gorąca dodajcie również kiełbasę (1). Choć przed smażeniem wykonałam mnóstwo dziur w kiełbasie, zawsze podczas smażenia, ma się wrażenie, że trzeba jeszcze kilka dziurek wykonać (2). Usmażcie kiełbasę z każdej strony, a następnie dodajcie wino, które zdeglasuje patelnię – czyli pozbiera smaki (3).

Teraz dodajcie liść laurowy i pierwszą porcję wywaru (4) (5). Poczekajcie, aby wywar się lekko wygotował. Wtedy dodajcie następną porcję. Dzięki temu sos będzie esencjonalny. Śmietanę zmieszajcie z 2-3 łyżkami wywaru oraz chrzanem (6).

Całość dodajcie na patelnię (7). Sos zredukujcie do pożądanej konsystencji i doprawcie do smaku solą i pieprzem (8) (9).

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję  laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE