PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2016-04-29

Soczysty łosoś z patelni

Soczysty łosoś z patelni
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 2
 
Przeczytaj również: Pasztet z indyka z czarną porzeczką

Zapraszam Was na przepis na bardzo soczystego łososia z patelni. Z dzwonków łososia przygotowałam medaliony obwiązane sznureczkiem. Oprócz tego że łosoś w takiej postaci prezentuje się naprawdę bardzo uroczo, to również po usmażeniu pozostaje on jędrny i soczysty.

Przygotowanie łososia na patelni jest bardzo łatwe. Wystarczy na patelnię dodać oliwę i usmażyć łososia z każdej strony. Jeśli medalion łososia jest wysoki, polecam w czasie smażenia podlać leciutko łososia wodą lub białym winem. Łososia podałam w sosie pomidorowym, również bardzo prostym i świeżym w smaku. Dodadatek smakowy to bardzo duże zielone oliwki. Do smażonego łososia i sosu pomidorowego przygotowałam również krótko smażone ziemniaki, tym razem z dodatkiem majeranku. W czasie wolnym zerknijcie jak takie ziemniaki zobić. Przygotowanie łososia z patelni wraz z dodatkami zajmie Wam nie więcej niż 20- 30 minut. Serdecznie polecam i zapraszam na szczegóły przepisu.

•Składniki•

 
składniki na sos
 
 
składniki do łososia
 
 

•Przygotowanie•

Przygotowanie przepisu na łososia z patelni proponuje rozpocząć od sosu. Szalotkę obierzcie z łupin, pokrójcie w kostkę i dodajcie na patelnię wraz z oliwą (1). Szalotkę krótko duście, w międzyczasie dodajcie gałązkę rozmarynu (2). Teraz dodajcie pomidory konserwowane zmiksowane przy pomocy blendera (3)

Sos gotujcie do momentu kiedy się zredukuje i stanie się błyszczący od oliwy. Do smaku doprawcie go solą i pieprzem (4) (5) Na koniec dodajcie oliwki (6).

Zerknijcie również na instrukcję jak przygotować medaliony z łososia. Przygotowane medaliony połóżcie na rozgrzaną oliwę (7). Do smaku dodajcie sól i pieprz (8) (9). Podczas smażenia w razie potrzeby dodajcie kapinkę wody lub białego wina. Usmażonego łososia podawajcie z przygotowanym sosem i ziemniakami jeśli wybierzecie oczywiście ten rodzaj przystawki.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE