PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2015-04-07

Buraczki z chrzanem

gotowane, tarte buraczki z chrzanem
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 1 h
Ilość porcji Ilość porcji: 1
 
Przeczytaj również: Zapiekany bakłażan w sosie pomidorowym z mozzarellą

Wśród buraczanych przystawek tarte buraczki doprawione tartym chrzanem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i odrobiną cukru, stanowią u nas najpopularniejszy dodatek do obiadu. Przygotowuję w ten sposób buraki nie tylko wtedy, kiedy na stole pojawiają się ziemniaki, kotlety schabowe, kotlety mielone czy sztuka gotowanego lub pieczonego mięsa, ale obowiązkowo tarte buraki w takiej postaci muszą u mnie być również wtedy, kiedy przygotowuję na obiad lub kolację panierowany ser Camembert. Być może kogoś zdziwiło dlaczego to właśnie buraczki łączę z serem Camembert, zamiast modnej konfitury z żurawiny. Odpowiedzi są dwie. Przede wszystkim nie przepadam za słodkimi posiłkami, w sensie obiadu czy kolacji, a poza tym buraczki według tego przepisu są całkowicie FIT. Zachęcam do skorzystania z tej wersji przepisu na buraczki z chrzanem. Dobrze doprawione buraki smakują wybornie.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Buraczki ugotujcie w łupinie. Kiedy buraki będą zimne, obierzcie je z łupin (1). Zatrzyjcie buraki na tarce (2). Do smaku dodajcie mielony pieprz (3).

Dodajcie sól (4) oraz chrzan do smaku (5). Wyciśnijcie sok z cytryny i dodajcie go również do buraków (6)

Wszystkie składniki wymieszajcie (7) i jeszcze raz spróbujcie, jeśli to konieczne dodajcie do smaku trochę cukru (8). Gotowe buraki z chrzanem i kotletem mielonym (9).

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję  laugh


 

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE