PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2015-06-08

Fasola z tuńczykiem na przystawkę

Fasola z tuńczykiem
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 5 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 4
 
Przeczytaj również: Chleb pszenny razowy 100 procent hydracji

Fasola z tuńczykiem jest jednym z tych przepisów z którymi się nie rozstaje. Połączenie jest absolutnie pyszne, przepis jest wyjątkowo łatwy i szybki do zrobienia, a danie jest gotowe natychmiast po jego wykonaniu. Sięgam po ten przepis zarówno wtedy, kiedy nie mam zbyt wielkiej ochoty na gotowanie ale również wtedy kiedy mam ochotę zjeść coś wyjątkowego na co dzień i od święta. Fasolkę z tuńczykiem można skonsumować tak zwyczajnie i po prostu z kawałkiem chleba, można podać ją z serem mozzarella, można połączyć z innymi przystawkami wykonanymi na bazie ryb. Spróbujcie zaserwować fasolkę z tuńczykiem razem  śledzikiem zrobionym według TEGO przepisu- przekonacie się wtedy sami jaki świąteczny potencjał ma ten przepis. Zazwyczaj do wykonania przepisu używam czerwonej fasoli konserwowanej, można również użyć białej fasoli. Serdecznie polecam i zapraszam na przepis. 

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Do przygotowania przepisu będzie Wam potrzebna cebula. Możecie użyć zarówno białej cebuli, czerwonej cebuli lub szalotkę. Pokrójcie cebulę w kosteczkę (1). Fasolę konserwowaną wyłóżcie na durszlak i przelejcie zimną wodę, po to aby pozbyć się wody w której fasola była konserwowana (2). Teraz fasolkę przełóżcie do półmiska (3).   

Dodajcie konserwowanego tuńczyka (4), pokrojoną cebulę (5) oraz poszatkowaną natkę zielonej pietruszki- świeżą lub mrożoną (6).

Do smaku dodajcie sól (7) i mielony pieprz (8).  Aby składniki się połączyły dodajcie oliwę (9). Na koniec wszystko zamieszajcie. Gotowe.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję  laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE