PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2016-06-08

Naleśniki z serem i truskawkami

Naleśniki z serem i truskawkami
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 7
 
Przeczytaj również: Cannelloni z sosem bolońskim

Oto przepis na wiosenną wersję naleśników- naleśniki z serem i truskawkami. Przepis jest prościutki. Do przygotowania naleśników użyłam podstawowych składników, jakimi są mąka, jajka, mleko i szczypta soli. Z kolei farsz do naleśników wykonałam z białego sera, którego do smaku dosmaczyłam słodką śmietaną, cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Do tak przygotowanej masy dodałam pokrojone w kawałeczki świeżutkie truskawki.
Jeśli pozostaną Wam truskawki, proponuję je zmiksować i musem truskawkowym polać przygotowane naleśniki. 
Przepis polecam na wiosenny deser i zapraszam na jego szczegóły.

•Składniki•

 
składniki na naleśniki
 
 
składniki na nadzienie
 
 
dodatkowo
 
 

•Przygotowanie•

Przygotowanie farszu: twaróg przeciśnijcie przez praskę lub dobrze go rozgniećcie przy pomocy widelca. Do sera dodajcie cukier waniliowy i cukier puder (1). Odmierzając ilości musicie kierować się własnym gustem. Dodajcie śmietanę (2). Teraz dodajcie pokrojone w kawałeczki truskawki (3).

Ser wymieszajcie z truskawkami (4). Przygotowanie naleśników: jajko wybijcie do miski i rozkłóćcie je przy pomocy widelca lub rózgi (5). Dodajcie mąkę (6)

oraz mleko (7). Wszystkie składniki wymieszajcie. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajcie mleko, z kolei jeśli ciasto na naleśniki jest zbyt rzadkie dodajcie odrobinę mąki. Na patelni rozpuście tłuszcz. Usmażcie naleśniki (8). Na każdy naleśnik dodajcie przygotowaną masę serową i naleśnik zrolujcie (9). Przed podaniem każdy naleśnik oblejcie musem truskawkowym. Naleśniki z serem i truskawkami są gotowe.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


• INNE PRZEPISY Z TEJ KATEGORII •

 
newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE