PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
· ALFABETYCZNY SPIS SKŁADNIKÓW ·

przyprawa korzenna

Zobacz przepisy zawierające: przyprawa korzenna

Przyprawa korzenna
 

Termin „przyprawa do grilla” nie oznacza przyprawy o ściśle oznaczonym składzie. Klasyczna przyprawa korzenna pachnie goździkami, cynamonem, kardamonem i imbirem. W Polsce przyprawy korzenne używane są przede wszystkim w cukiernictwie do wyrobu pierników i ciastek, rzadziej w przepisach wytrawnych. Szczególny wzrost popularności przyprawy korzennej odnotowuje się w okresie jesienno- zimowym, a szczególnie w okresie Bożego Narodzenia.

Domową przyprawę wykonuję w sposób nastepujący: do słoiczka dodaję cynamon ( 3 łyżeczki), kardamon (1 łyżeczka), zmielone goździki ( 1/2 łyżeczki), gałkę muszktołową ( 1/2 łyżeczki) i imbir (  łyżeczka). Całość mieszam i zamykam wieczko.

 
newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE