![]() |
Ziemniaki z masłem i koperkiem to prosta przystawka obiadowa. Przepis możecie też wykorzystać jako składnik bufetu imprezowego. Najlepiej smakują w takiej postaci ziemniaki młode i ziemniaki przeznaczone na sałatkę. Polecam ten przepis na ziemniaki, z pewnością zasmakuje on każdemu. Ilości składników są orientacyjne, uzależnione od smaku oraz potrzeb. A oto szczegóły przepisu oraz film z mojej kuchni.
![]() |
![]() |
![]() |
Obrane z łupin ziemniaki ugotujcie do miękkości w osolonej wodzie (1). Do gorących ziemniaków dodajcie masło. Całość wymieszajcie aby masło się rozpuściło. Na końcu dodajcie poszatkowany koperek, czosnek pokrojony na plasterki, pieprz i sól do smaku. Ponownie całość wymieszajcie (2) (3). Gotowe.
Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję