PRZELICZNIK FORM.
PRZEPISY
Przystawki i Przekąski
Pierwsze Danie
Dania Główne
Desery
Wszystkie Przepisy
SZKOŁA GOTOWANIA
SKŁADNIKI
O NAS
KONTAKT
Przepis:
Forma
Tortownica
Wymiary:
cm
x
cm
Średnica:
cm
Moja:
Forma
Tortownica
Wymiary:
cm
x
cm
Średnica:
cm
Przelicz
· Wszystkie przepisy ·
Adana kebab z sosem tzatziki
Proponuję dziś przepis na Adana kebab. Nie czuję się autorytetem w dziedzinie kuchni tureckiej, ale ją lubię. Z kolei o moich wrażenich
Ananas z brandy i cynamonem
Ananas z brandy i z cynamonem jest to naprawdę bardzo udane połączenie. Przepis należy do kategorii deserów, ale jest to inny deser,
Aromatyczna zupa z czerwonej soczewicy
Mam propozycję przepisu na aromatyczną zupę z czerwonej soczewicy. Specjalnie położyłam nacisk na słowo aromat, bo to nie jest zupka jakich
Aromatyczna zupa-krem z ciecierzycy
Zapraszam na aromatyczny przepis na zupę- krem z ciecierzycy. Ten przepis jest niepowtarzalny. Domowy wywar, w tym przypadku warzywny decyduje
Babeczki ponczowe Baba
Przedstawiam przepis na pyszne babeczki Baba’. Ciekawostką jest to, że przepis na włoskie babeczki pochodzi od oryginalnego polskiego
Babeczki z bezą i malinami
Proponuję przepis, który sprosta Waszej “zachciewajce” na coś słodkiego i pysznego- są to kruche babeczki z bezą i malinami.
Babka biszkoptowa z malinami
Zapraszam na przepis na babkę biszkoptową. Dla urozmaicenia przepisu do ciasta biszkoptowego dodałam świeże maliny. Aby ciasto nie zrobiło
Babka drożdżowa- Gubana
Zapraszam na babkę drożdżową z bakaliami. Ciasto drożdżowe jest szczególne, po pierwsze zawiera tylko 15 g drożdży, co powoduje
Babka Marmurkowa
Polecam Wam przepis na przepyszną wilgotną babkę marmurkową- kakaowo- cytrynową. Przepis należy do kategorii łatwych przepisów
Babka piaskowa pomarańczowa
Wielbicielom pisakowych babek polecam przepis babkę pomarańczową. Przepis należy do kategorii przepisów łatwych. Cechą
Bagietki
Do pełni szczęścia brakowało nam przepisu na prawdziwą francuską długą bagietkę. Zgodnie z przyjętym standardami, bagietka
Bajgle
Bajgle to drożdżowe, okrągłe bułeczki z dziurką, najpierw gotowane, a potem pieczone. Zazwyczaj powierzchnię bułeczki posypuje się aromatycznym
Bakłażan z grilla z czosnkiem i pietruszką
Kiedy przygotowuje dania z grilla, szczególne dania mięsne pojawia się zawsze problem, jakich użyć przystawek i ewentualnie jak przystawki
Bakłażany faszerowane mięsem Karniyarik
Sądzę, że najlepsze przepisy na faszerowane bakłażany pochodzą z kuchni tureckiej oraz greckiej. Proponuję przepis na faszerowane
Bardzo Kruche Ciastka
Oto przepis na najbardziej kruche ciasteczka na świecie. Przepis na kruche ciasteczka zaimportowałam prosto z Włoch. Od razu przechodzę
Barszcz Ukraiński
Miałam zamrożony aromatyczny domowy wywar mięsny, jeden z takich, który jest przepyszny już sam w sobie. Postanowiłam go wykorzystać
Barszcz wigilijny
To prawdziwa przyjemność raz w roku ugotować taki barszcz, a biorąc pod uwagę, że jest to barszcz wigilijny, to nawet podwójna przyjemność.
Barwena po livornijsku
Przepis na rybę barwenę po livornijsku jest klasykiem włoskiej kuchni. Przygotowanie przepisu składa się z dwóch etapów.
Befsztyk Tatarski- Tatar
Befsztyk tatarski nazywany również Tatarem, to danie z kategorii mięsnych przystawek. Tatara wykonuje się z mielonego lub drobno siekanego
Beza Pavlova
Deser Pavlova to bezowy torcik wypełniony bitą śmietaną i ozdobiony sezonowymi owocami. Przepis powstał około 1926 roku dla Anny Pavlovej światowej
Bezościowe filetowanie karpia
Wybrałam się kupić karpia. Celowo wybrałam mały sklepik, gdyż jak przewidywałam będzie czas oraz osoba z którą będzie można
Bezy czekoladowe z kremem kawowym
Wielbicieli deserów z bezą zapraszam na mój przepis na bezę czekoladową w postaci małej Pavlovej z kremem kawowym. Bezy
Biała kiełbasa w czerwonym winie
Proponuję przepis na kiełbasę w zupełnie nowym wydaniu- biała kiełbasa w czerwonym winie. Jest to przepyszne danie, które charakteryzuje
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
Proponuję dziś przepis na białą kiełbasę w sosie chrzanowym. Jest to klasyczne połącznie. W mojej wersji przepis łączy elementy
Biała kiełbasa w sosie pomidorowym z grzybami
Wyznaję zasadę, że przepisy na białą kiełbasę to nie tylko na Wielkanoc i nie tylko na parzoną kiełbasę z chrzanem. Wykorzystując
Biała kiełbasa z ciecierzycą i rzodkwią
Część ogromnej białej rzodkwi wykorzystałam do przygotowania przepisu ze smażoną białą kiełbasą. Aby danie było treściwe dodałam
Bigos
Uzbierało się trochę pieczystego, w tym sławny pulled pork, ostanowiłam zatem ugotować bigos. Zrobienie bigosu wymaga czasu, który
Bigos w cieście francuskim
Dziś menu imprezowe czyli bigos w cieście francuskim. Jeśli planujecie spotkanie ze znajomymi, macie w zamrażalniku bigos i jeśli
Bitki drobiowe z pomidorami i cukinią
Dziś zapraszam Was na kolejne piękne danie, proponuję bitki drobiowe w aromatycznym sosie, ze słodkimi pomidorkami koktajlowymi i kawałeczkami
Bitki drobiowe ze szparagami
Sezon na szparagi nie jest długi. Owszem szparagi można zamrozić, aby cieszyć się nimi później, jednak szparagi smakują najlepiej
Bitki wieprzowe w sosie cytrynowym
Proponuję Wam przepis na duszone bitki wieprzowe w sosie z lekką nutą cytrynową złamaną aromatem rozmarynu. Zamiast rozmarynu polecam
Bitki Wołowe
Zapraszam na mój przepis na bitki wołowe. Jeśli lubicie mięciutki, delikatny, dobrze przyprawiony kawałek wołowego mięsa, to
Bitki wołowe w sosie z kaparami
Polecam przepis na bitki wołowe w sosie z kaparami. Do przygotowania dania potrzebna będzie wołowina. W zależności z jakiej części tuszy
Boeuf Strogonow
Boeuf Strogonow to danie należące do rosyjskiej tradycji kulinarnej. Danie powstało w XIX w. Strogonow to połączenie min. polędwicy, cebuli
Bób w sosie pomidorowym z chorizo
Proponuję przepis na danie jednogarnkowe z bobem. A dokładnie jest to bób w sosie pomidorowym z chorizo. Naprawdę jest to prawdziwa
Bresaola z rukolą i parmezanem
Zapraszam Was na przepis będący klasyką włoskiej tradycji kulinarnej: bresaola z rukolą i parmezanem. Trudno mówić w tym przypadku
Brokuły z ziemniakami z patelni
Z cyklu letnie menu przedstawiam Wam przepis na brokuły z ziemniakami z patelni. Przepis jest łatwiutki, zawiera ograniczoną ilość składników,
Brownie z kremem brzoskwiniowym
Proponuję idealne połączenie jakim jest czekoladowe brownie z kremem brzoskwiniowym. Ciasto wykonałam tylko tyle, aby stanowił on bazę
• ZNAJDŹ NAS •
Tapenda
Grupa Tapenda
Dołącz do Grupy na Facebooku
• OSTATNIE KOMENTARZE •
Dzień dobry, niestety nie potrafię odpowiedzieć
wyszedł zakalec .
DO PRAWDZIWYCH FAWORKÓW NIE DODAJE SIĘ
Najlepszy przepis na piernik :) zrobiłam
Dziękuję. Właśnie o to mi chodziło
Dzień dobry, nie do końca rozumiem pytanie.
Witam. Czy czasy pieczenia na końcu to łączny
1
2
3
4
5
6
...
22
Następna
Przepisy według kategorii
Łatwe przepisy
Przystawki i Przekąski
Pierwsze Dania
Dania główne
Desery
Wszystkie przepisy
Dania Mięsne
Dania Wegetariańskie
Dania z Drobiu
Dania z Grilla
Dania z Piekarnika
Wypieki drożdżowe i Chleby
Kuchnia Polska
Kuchnia Włoska
Makarony, Risotta i Pierogi
Przepisy Świąteczne
Ryby i Owce Morza
Zupy i Kremy
Szkoła Gotowania
Składniki
Jak zrobić
Przepisy bazowe
INFO
Regulamin strony
Polityka prywatności
O nas
Kontakt
Copyright © 2024 Tapenda.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki.