PRZELICZNIK FORM.
PRZEPISY
Przystawki i Przekąski
Pierwsze Danie
Dania Główne
Desery
Wszystkie Przepisy
SZKOŁA GOTOWANIA
SKŁADNIKI
O NAS
KONTAKT
Przepis:
Forma
Tortownica
Wymiary:
cm
x
cm
Średnica:
cm
Moja:
Forma
Tortownica
Wymiary:
cm
x
cm
Średnica:
cm
Przelicz
Szkoła gotowania
•Jak zrobić•
Jak zrobić zakwas pszenny
Jak zrobić bezy z c
Jak zrobić zakwas żytni
WSZYSTKIE PRZEPISY Z TEJ KATEGORII
•PRZEPISY BAZOWE•
Bulion warzywny
Bulion warzywny to podstawa. W kuchni bulion warzywny jest dla mnie składnikiem niezastąpionym. Używam bulionu warzywnego jako bazę dla zup
Carpaccio wołowe z parmezanem, kaparami i rukolą
Polecam przepis na carpaccio. Carpaccio czyli cieniutkie plasterki, w tym przypadku polędwicy wołowej. Kiedy zdecydujcie się wykonać carpaccio,
Carpaccio z papryki
Na kolorową przystawkę do obiadu, na kolację czy nawet na przyjęcie idealnie nadaje się pieczona papryka w postaci carpaccio bez skórki
Ciasto bez cukru
Zapewne zauważyliście, że wielokrotnie pisząc na temat przepisów na ciasto, sugerowałam Wam aby redukować ilości cukru,
Ciasto drożdżowe
Dziś chciałabym Wam przedstawić przepis na ciasto drożdżowe, który polecam używać kiedy będziecie mieć ochotę na placek drożdżowy
Ciasto francuskie ze szpinakiem, serem, szynką i pomidorami
Połączenie ciasta francuskiego z serem zawsze się sprawdzi. Ja postanowiłam wzbogacić przepis i dołożyć do niego jeszcze plasterki świeżego
Ciasto na pierogi
Zasadniczo ciasto na pierogi wykonuje się z trzech podstawowych składników, którymi są mąka, woda i sól dla smaku. Duży
Ciasto na pizzę
Dobre ciasto do pizzy charakteryzuje się minimalną ilością drożdży, które nie są wyczuwalne podczas konsumpcji. Takie ciasto jest
Ciasto półkruche
Być może ktoś zadaje sobie pytanie jaka jest różnica pomiędzy ciastem kruchym a ciastem półkruchym. Oba rodzaje ciast wykonuje
Ciasto półkruche na jogurcie
Byłam bardzo ciekawa jak to jest z tym ciastem półkruchym wykonanym na jogurcie. Powiem od razu – jest bardzo dobrze. Według
Domowa biała kiełbasa
Święta Wielkanocne bez białej kiełbasy, takich świąt nie można sobie wyobrazić. Mnie trudno sobie wyobrazić święta bez domowej białej
Domowa masa makowa
Opowiem o sposobie jak wykonać masę makową do słodkich wypieków. Masa makowa przygotowana wg tej procedury jest uniwersalnym przepisem
Domowe ciasto francuskie
Polecam łatwy sposób jak zrobić ciasto francuskie. Domowe ciasto francuskie według tego przepisu bardzo ładnie listkuje i nie sprawia
Dorada w papilotach
Na samym początku wyjaśniam, że będzie mowa o technice przygotowania ryby, a nie o sposobie na przygotowanie dorady, oznacza to, że
Ekspresowe Lody Jogurtowe
Powiem szczerze, że jestem zachwycona ideą wykonania lodów z mrożonych owoców i jogurtu. Jest to odwrócona procedura,
Galaretka z kurczaka
Oto przepis na galaretkę z kurczaka. Do jej przygotowania użyłam udka, nogi i piersi kurczaka- ze wszystkich elementów zdjęłam skórę,
Gnocchi dyniowe
Gnocchi dyniowe to popularne kopytka z dyni cieszące się ogromną popularnością jesienią, czyli w sezonie zbiorów dyni. Gnocchi dyniowe
Gnocchi ziemniaczane
Gnocchi ziemniaczane są kojarzone z kuchnią włoską, ale okazuje się że receptura włoskich klusek w 100 procentach pokrywa się z przepisem
Jak przeliczyć formy do ciasta
Ile razy przydarzyło się Wam, że przepis który Wam się podoba został przygotowany do formy, której nie macie w domu lub porcja
Jak zrobić bezy
Udane bezy muszą być leciutkie i wprost rozpływać się w ustach. Oto kilka porad jak zrobić bezy. Najlepiej używać świeżutkie jajka.
• ZNAJDŹ NAS •
Tapenda
Grupa Tapenda
Dołącz do Grupy na Facebooku
• OSTATNIE KOMENTARZE •
Dzień dobry, niestety nie potrafię odpowiedzieć
wyszedł zakalec .
DO PRAWDZIWYCH FAWORKÓW NIE DODAJE SIĘ
Najlepszy przepis na piernik :) zrobiłam
Dziękuję. Właśnie o to mi chodziło
Dzień dobry, nie do końca rozumiem pytanie.
Witam. Czy czasy pieczenia na końcu to łączny
1
2
3
Następna
Przepisy według kategorii
Łatwe przepisy
Przystawki i Przekąski
Pierwsze Dania
Dania główne
Desery
Wszystkie przepisy
Dania Mięsne
Dania Wegetariańskie
Dania z Drobiu
Dania z Grilla
Dania z Piekarnika
Wypieki drożdżowe i Chleby
Kuchnia Polska
Kuchnia Włoska
Makarony, Risotta i Pierogi
Przepisy Świąteczne
Ryby i Owce Morza
Zupy i Kremy
Szkoła Gotowania
Składniki
Jak zrobić
Przepisy bazowe
INFO
Regulamin strony
Polityka prywatności
O nas
Kontakt
Copyright © 2024 Tapenda.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki.