Proponuję Wam przepis na przystawkę do obiadu, i nie tylko- fasolka szparagowa z cebulą. Przepis jest bardzo prosty, wymaga on ugotowania fasolki i dodania do niej kilku prostych składników, które każdy znajdzie w kuchni. Po wystudzeniu i przegryzieniu się smaków przystawka jest gotowa do konsumpcji. Fasolka wg tego przepisu również bardzo smakuje w postaci mocno schodzonej. Tak jak już wspomniałam polecam tę przystawkę do tradycyjnego polskiego obiadu; ja wypróbowałam ją również w zestawie zapiekanych warzyw. Bardzo dobrze się komponowała. Gdyby ktoś chciał spróbować, to chodzi o ten przepis: zapiekane warzywa. Podałam orientacyjne ilości składników, wiadomo- każdy musi fasolkę dosmaczyć wg swojego gustu. Zapraszam na szczegóły przepisu.
Od fasolki odetnijcie końcówki i pokrójcie strąki na krótsze kawałki (1). Ugotujcie fasolkę we wrzątku z dodatkiem soli. Do odcedzonej i gorącej fasolki dodajcie pokrojoną w kostkę cebulę (2) i pozostałe składniki, czyli cukier (3),
ocet (4), oliwę (5) oraz pieprz (6). Całość wymieszajcie i pozostawcie do ostudzenia. Następnie fasolkę włóżcie do lodówki na parę godzin. Gotowe.
Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję