PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2018-07-20

Fasolka szparagowa z cebulą

Fasolka szparagowa z cebulą
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 1
 
Przeczytaj również: Ciasto drożdżowe

Proponuję Wam przepis na przystawkę do obiadu, i nie tylko- fasolka szparagowa z cebulą. Przepis jest bardzo prosty, wymaga on ugotowania fasolki i dodania do niej kilku prostych składników, które każdy znajdzie w kuchni. Po wystudzeniu i przegryzieniu się smaków przystawka jest gotowa do konsumpcji. Fasolka wg tego przepisu również bardzo smakuje w postaci mocno schodzonej. Tak jak już wspomniałam polecam tę przystawkę do tradycyjnego polskiego obiadu; ja wypróbowałam ją również w zestawie zapiekanych warzyw. Bardzo dobrze się komponowała. Gdyby ktoś chciał spróbować, to chodzi o ten przepis: zapiekane warzywa. Podałam orientacyjne ilości składników, wiadomo- każdy musi fasolkę dosmaczyć wg swojego gustu. Zapraszam na szczegóły przepisu.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Od fasolki odetnijcie końcówki i pokrójcie strąki na krótsze kawałki (1). Ugotujcie fasolkę we wrzątku z dodatkiem soli. Do odcedzonej i gorącej fasolki dodajcie pokrojoną w kostkę cebulę (2) i pozostałe składniki, czyli cukier (3)

ocet (4), oliwę (5) oraz pieprz (6). Całość wymieszajcie i pozostawcie do ostudzenia. Następnie fasolkę włóżcie do lodówki na parę godzin. Gotowe.  

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE