![]() |
Krokiety z mięsem to niewyobrażalnie pyszna przekąska, ale wymaga dużego nakładu pracy, choć można tę wadę w 90% zoptymalizować, jeśli macie w zwyczaju przygotowywać sosy mięsne na tw. zaś na przykład do zrobienia lasagne, zapiekanki z makaronem czy makaronu na szybko z sosem bolońskim. Przepis na sos boloński znajduje się TUTAJ. Oprócz sosu bolońskiego można do krokietów użyć sosu mięsnego zrobionego na bazie mięsa drobiowego- przepis znajduje się TUTAJ. Tym razem użyłam sosu mięsnego z wołowiny, który przygotowałam do faszerowanych warzyw. Przepis TUTAJ. Skoro miałam już sos, to moja praca ograniczyła się do jego rozmrożenia, usmażenia naleśników, zrolowania krokietów, obtoczenia ich w jajku oraz bułce tartej oraz ich usmażenia. A potem hulaj dusza piekła nie ma. Pyszne, pyszne, pyszne. Co chwila sprawdzałam czy jest światło w lodówce. Czy wspomniałam już, że krokiety z mięsem są pyszne ?
![]() |
![]() |
![]() |
Zakładając, że macie gotowy sos mięsny, usmażcie naleśniki (1). Na każdy naleśnik połóżcie porcję sosu mięsnego. Złóżcie do środka 2 przeciwległe boki naleśnika (2) i zrolujcie naleśnik, tak jak pokazałam to na wizualizacji (3)
![]() |
![]() |
![]() |
Jajko rozkłóćcie widelcem. Każdy krokiet obtoczcie najpierw w jajku, a potem w tartej bułce (4) (5).Usmażcie krokiety ze wszystkich stron (6). Gotowe. Pyszne
Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję