![]() |
Jako przystawkę do obiadu przedstawiam przepis na surówkę z młodej kapusty z jogurtem. Przepis jest prosty, składa się z niewielu składników, które z pewnością macie w domu, a ilości składników są bardzo intuicyjne, po prostu dobrane w ilości do smaku oraz do potrzeb. Surówkę wykonałam z młodej kapusty, moim zdaniem jest ona najsmaczniejsza zaraz po jej przygotowaniu. Zapraszam na szczegóły przepisu.
![]() |
![]() |
![]() |
Z kapusty oderwijcie wierzchnie liście i poszatkujcie drobno kapustę (1). Marchew obierzcie z łupiny i zetrzyjcie ją na dużych oczkach tarki (2). Cebulę pokrójcie w cieniutkie plasterki (3).
![]() |
![]() |
![]() |
Przygotowanie dressingu: połączcie z sobą jogurt, majonez oraz keczup. Do smaku dodajcie sok z cytryny, sól oraz pieprz (4). Tak przygotowany dressing dodajcie do przygotowanych warzyw (5). Całość wymieszajcie (6). Gotowe.