PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2020-05-20

Surówka z młodej kapusty z jogurtem

Surówka z młodej kapusty z jogurtem
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji Ilość porcji: wg potrzeb
 
Przeczytaj również: Jak zrobić farsz na pierogi z mięsem

Jako przystawkę do obiadu przedstawiam przepis na surówkę z młodej kapusty z jogurtem. Przepis jest prosty, składa się z niewielu składników, które z pewnością macie w domu, a ilości składników są bardzo intuicyjne, po prostu dobrane w ilości do smaku oraz do potrzeb. Surówkę wykonałam z młodej kapusty, moim zdaniem jest ona najsmaczniejsza zaraz po jej przygotowaniu. Zapraszam na szczegóły przepisu.  
 


•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Z kapusty oderwijcie wierzchnie liście i poszatkujcie drobno kapustę (1). Marchew obierzcie z łupiny i zetrzyjcie ją na dużych oczkach tarki (2). Cebulę pokrójcie w cieniutkie plasterki (3).

Przygotowanie dressingu: połączcie z sobą jogurt, majonez oraz keczup. Do smaku dodajcie sok z cytryny, sól oraz pieprz (4). Tak przygotowany dressing dodajcie do przygotowanych warzyw (5). Całość wymieszajcie (6). Gotowe. 

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE