Przedstawiam Wam sposób przy pomocy którego można przygotować pyszną zupę krem z białych szparagów. Aby przygotować krem z białych szparagów proponuję połączyć szparagi z ziemniakami. Zupa nie straci absolutnie szparagowego aromatu za to ziemniaki zagwarantują zupie jej kremową konsystencje. Jak zobaczycie poniżej, przepis na zupę szparagową jest bardzo łatwy. Wymaga on jedynie oczyszczenia szparagów oraz ziemniaków, pokrojenia ich na kawałeczki, ugotowania i zmiksowania. Bazę dla zupy tworzy przesmażona na maśle cebulka. Pychota. Do przygotowania zupy potrzeby jest wywar. Ja polecam wywar warzywny ewentualnie lekki wywar drobiowy. Najlepiej użyć taki wywar, który Wam najbardziej smakuje. Może to być aromatyczny wywar zrobiony domowym sposobem lub wywar kupny. Bardzo polecam ten przepis.
Aby przygotować krem ze szparagów najpierw musicie szparagi obrać z łupin (1), a następnie pokrójcie szparagi na kawałki (2). Cebulę obierzcie z łupin i pokrójcie ją w kostkę (3).
Również ziemniaki obierzcie z łupin i pokrójcie na kawałki (4). Teraz na patelni rozpuście masło i dodajcie cebulę (5) (6).
Kiedy cebula się zeszkli dodajcie szparagi (7), i przesmażcie je przez 3 minuty. Następnie dodajcie surowe ziemniaki (8) oraz wywar warzywny (9).
Całość musi się gotować pod przykryciem przez 15-20 minut do miękkości ziemniaków oraz szparagów (10). Po tym czasie wszystkie składniki zmiksujcie na krem (11). Krem doprawcie solą oraz pieprzem (12).
Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję