PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
· ALFABETYCZNY SPIS SKŁADNIKÓW ·

sos ostrygowy

Zobacz przepisy zawierające: sos ostrygowy

 

Tradycyjnie sos ostrygowy wytwarzany jest z długo gotowanych ostryg. Po odparowaniu wody pozostaje gęsty i ciemny sos ostrygowy. Z uwagi na cenę takiego sosu, współczesne sosy ostrygowe wzbogacone są jedynie o ekstrakt z ostryg. Jakość sosu zależy od ilości zawartym w nim ekstraktu. 
Sos ostrygowy wykorzystuje się w przepisach kulinarnych w Chinach, Tajlandii i Wietnamie.

 
newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE